cupcakes

De Eerste Bijeenkomst

Wat eraan vooraf ging

Morgen is de eerste bijeenkomst van Just Keep Swimming! We hebben er zo veel zin.  In een paar maanden hebben we heel veel bereikt en daar zijn we zelf best een beetje trots op! Het begon allemaal met een idee, zoals alle dingen natuurlijk.

Ik was als freelance journalist voor de Rosbode al betrokken bij nieuwe buurtinitiatieven in Rosmalen. Zo was de weg kort naar Divers Zorg en Welzijn. Deze organisatie ondersteunt buurtinitiatieven en helpt  ook met opstarten . Een gesprek volgde, daarna kwamen we nog een keer samen.

Doorzetten nu!

Na carnaval was er ineens tijd. En hadden we ook het idee: nu moeten we even doorzetten. Vanaf toen was het ineens heel druk. We bepaalden twee data voor de eerste bijeenkomsten. Er werd een logo gemaakt (door Wil Wils), en een facebookpagina. We gingen op zoek naar een ruimte en we vonden die bij Kanteel Kinderopvang De Klimop.

Vervolgens was het promoten en promoten. Omdat Divers in de Rosbode de buurtinitiatieven aan bod laat komen, werden wij geïnterviewd door George van der Zande. Karel Goossens kwam foto’s maken. Dat was wel heel leuk. Normaal interview ik en nu was het eens andersom. In week 10 stond het artikel in de Rosbode en er kwamen al meteen leuke reacties!

Cupcakes, what else…

En we waren nog niet klaar! Oh ja, subsidie aanvragen natuurlijk en het Brabants Dagblad benaderen. Flyers ophangen, alle bekende moeders aanspreken. Opvang regelen voor de kinderen die meekomen. De GGD benaderen, de schoolmaatschappelijk werkster erbij betrekken, de vrijwilligers van Divers vragen….enzovoort.

Nu is het lijstje bijna af. Zelfs de website is nog op tijd online! Nu alleen nog koffie en thee halen en wat lekkers. Ik zit te denken aan cupcakes…misschien heb ik zelfs wel tijd om die nog te bakken!

Groetjes Sophie

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *