Mama Doet Van Alles!

Leontien en Sophie: via de wc naar Warschau

Ze kennen elkaar eigenlijk nog maar vanaf februari 2016. En toch zijn ze al twee keer samen op vakantie geweest. Dat zit wel goed dus, tussen die twee. Hier het verhaal over de ietwat bizarre kennismaking en hoe daar een geweldige samenwerking uit kwam rollen….

Toen de oudste dochter van Leontien naar de kleuterschool ging, kwam ze in de klas bij de oudste dochter van Sophie. De kinderen spraken samen af en zo kwamen de mama’s ook met elkaar in contact.

Een weekje later ging een vriendin van Sophie voor haar werk een paar dagen weg. De vriendin, laten we haar B noemen, en Sophie app’ten vrij veel naar elkaar. Ook als ze op de wc zaten. Nou ja, vooral als ze op de wc zaten.

Sophie kan over kleine dingen heel blij zijn en deelt dat graag. Dus toen ze na vijf dagen eindelijk naar de wc kon, app’te ze dat heuglijke feit naar B. Tot haar grote verbazing kreeg ze een app’je terug van Leontien met een foto van een toilet. Huh? Bleek dat B. een wederzijdse vriendin was! Leontien was met B. meegegaan op zakenreis, vanuit haar eigen achtergrond als accountmanager in de modebranche.

Dat was zo grappig, dat ze op school vrijwel elke ochtend een praatje maakten. Er was een geweldige klik. Beetje hetzelfde type ook, Leontien en Sophie. De praatjes gingen al snel over het aantal uren slaap dat ze hadden. Leontien sliep amper omdat haar kinderen ’s nachts spookten. Sophie sliep amper omdat haar kinderen zo rond 4 à 5 uur ’s nachts wakker waren. Klaarwakker.

Dus op een ochtend mijmerden ze hoe het zou zijn om even geen kinderen te hebben. Om gewoon een nacht door te kunnen slapen. Eigenlijk zouden ze daarvoor een weekendje wegmoeten, werd er geschertst.

Eenmaal thuis zag Sophie een aanbieding: voor €9,95 konden ze naar Warschau. Prima! De enige eis was toch dat er een bed stond om in te kunnen slapen. Uiteindelijk werd de grap werkelijkheid: in april gingen ze inderdaad weg, maar dan naar Spanje. Vier dagen slapen, in de zon zitten en de kinderen missen.

Daarna was er natuurlijk dagelijks contact, werden de kinderen gedwongen met elkaar te spelen, zodat de mama’s ook bij konden kletsen. Ze gingen samen naar pretparken, speeltuinen en in juli gewoon wéér samen een weekje weg. Dit keer met andere moeders  van school én de kinderen.

Tijdens alle gesprekken werd er ook over Mama Doet gepraat en ook Leontien was razend enthousiast. Ze werd dan ook medebestuurslid van Mama Doet. En dat is super. Want net als Sophie barst Leontien van de energie en de ideeën. En wat fijn is: zij heeft haar zakelijke kant beter ontwikkeld dan Sophie die zelfs gratis fauteuils niet aan mensen kan slijten.

En dus zijn ze nu samen een team. En dat werkt geweldig! Voor Sophie is het fijn om niet alles meer alleen te regelen en voor Leontien is het fijn dat ze haar energie kwijt kan. Plannen zijn er genoeg, dus dat komt wel goed met Mama Doet!

 

Leontien en Sophie zijn nu ook bezig met Starters4Communities. Dit is een project voor stichtingen en verenigingen die op een bepaalde manier meer ondersteuning nodig hebben. Er is een promofilm opgenomen, wat Leontien en Sophie best spannend vonden. Ze houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *