Wat doet Mama Doet?

Bijeenkomsten Mama doet

Mama Doet komt op dit moment twee keer per maand bij elkaar. Eén keer op een ochtend en één keer op een avond. De dagen wisselen, zodat zo veel mogelijk moeders een keer aan kunnen schuiven. Tijdens deze bijeenkomsten is het altijd eerst even koffie of thee drinken en bijkletsen. Daarna hebben we een workshop of activiteit.

Workshops Mama Doet

Om de bijeenkomsten extra leuk te maken, organiseert Mama Doet workshops. Denk bijvoorbeeld aan Mindfulness voor moeders, een les Tai Chi, een workshop Foto’s maken van kinderen en in een uur leren stikken en broeken omzomen. Houd onze agenda in de gaten voor de data en om in je in te schrijven. Dit moet alleen bij de workshops, omdat degene die ze geeft van tevoren weet hoe groot de groep is en hoe veel materialen bijvoorbeeld meegenomen moeten worden.

Lezingen Mama Doet

Soms is het maar aanmodderen. Daarom is het best fijn om tips te krijgen van volwassenen. Tijdens de lezingen gaan we in op een bepaald thema of onderwerp. Denk aan: gezond eten, spelen met je kind, welk speelgoed past bij welke leeftijd enzovoort. Ook de lezingen worden van tevoren aangekondigd.

Activiteiten met kinderen

Het is niet altijd mogelijk om oppas voor de kinderen te vinden. Daarom proberen we in de ochtenden altijd een professionele pedagogisch medewerker te hebben, die een oogje op de kinderen kan houden. Omdat we doorgaans samenkomen in een ruimte van Kinderdagverblijf De Klimop, is er genoeg voor de kinderen om mee te spelen.

Soms is het ook leuk om samen met de kinderen wat te ondernemen. Denk aan een bezoek aan de kinderboerderij of Stadsboerderij Eyghentijds waar de moeders koffie en thee drinken en de kinderen met elkaar spelen.