Wie is Mama Doet?

Even voorstellen: Wie is Mama Doet

Mama Doet is opgezet  in maart 2016. Het doel van deze stichting is om moeders met elkaar in contact te brengen. Dat doen ze door middel van workshops. Het gaat dan vooral om moeders die nog geen groot sociaal netwerk hebben. Moeders die, bijvoorbeeld, net hier zijn komen wonen of moeders waarvan de familie niet om de hoek woont.

Oprichters Sophie Verbiesen (journalist) en Leontien Pattikaihatu (senior account manager) wonen allebei nog niet zo lang in Rosmalen. Toen er kinderen kwamen, merkten ze dat het moeilijk was om aansluiting te vinden bij andere moeders. Pas toen de oudsten naar de kleuterschool gingen, kregen Sophie en Leontien contact met andere moeders.

Dat zou toch anders moeten, vonden ze. Daarom richtten ze de stichting Mama Doet op. Zodat moeders eens iets voor zichzelf kunnen doen, zodat ze even kunnen kletsen met andere moeders, tips kunnen krijgen en advies kunnen geven. En dat werkt!

 

en nu? 

Een moeder wordt geboren tijdens de geboorte van haar eerste kind. Het is niet iets waar we voor gestudeerd hebben. En soms kunnen verwachtingen tegenvallen, of komen er dingen op je pad die je even uit balans brengen. Dan is er Mama Doet. Je verhaal doen, tips krijgen en vooral ook: relativeren.

Lees hier meer over het nieuwe pad dat Leontien en Sophie bewandelen >>

 

Foto: gonnie helfrich fotografie