Binnenkort is het alweer Kerstvakantie. Leuk, 2 weken de kinderen thuis! Maar wat ga je doen om de kinderen te vermaken? Hieronder 10 tips voor leuke dingen in de Kerstvakantie:

  1. Naar de winter Efteling – De Efteling is altijd super gezellig in de winter. Ze werken ook echt met dit thema, zowel qua sfeer als qua versiering van het park. Warme chocomel, lekker dik aangekleed en gezellig met het gezin een dagje uit!
  2. Schaatsen – Voor het échte winterse gevoel kun je lekker gaan schaatsen met de kinderen, bijvoorbeeld bij het Sportiom in Den Bosch.
  3. Dagje zwemmen – Je kunt natuurlijk ook gaan zwemmen. Genoeg binnenzwembaden in de buurt, met glijbanen en nog veel meer leuks voor de kinderen. Je kunt bijvoorbeeld naar het Sportiom in Den Bosch, Olympiabad in Waalwijk of misschien zelfs een dagje zwemmen bij Centerparcs of Duinrell.
  4. Iets lekkers bakken in de keuken – Samen met de kinderen koekjes bakken, of een regenboogcake, of een taart. Het is super gezellig en zo heb je even quality time met je kinderen.
  5. Uitgebreid (kerst)brunchen – Slaap lekker uit met de kinderen en pak het ontbijt en de lunch samen, en ga gezellig brunchen als gezin. Zo kunnen jullie lekker met elkaar kletsen én lekker eten. Je kunt het ook uitbreiden en bepaalde dingen zelf (met de kinderen) maken, of je gaat gezellig als gezin de winkel in om de voorbereidingen samen te doen.
  6. Slot Loevestein – In de Kerstvakantie is er bij Slot Loevestein van alles te doen. Vuurkorven, kerstlichtjes en Middeleeuwse kerstmuziek. Naast het gewone programma zijn er ook andere activiteiten, deze wisselen per dag.
  7. Binnenspeeltuin – Naar een binnenspeeltuin gaan is ook altijd heel leuk. Lekker warm binnen, en tóch uitgebreid kunnen klimmen en klauteren. Ouders kunnen dan genieten van een glaasje drinken en eventueel wat lekkers. Je kunt bijvoorbeeld naar het Ganzennest in Kaatsheuvel, Monkeytown in Waalwijk of JumpXL in Waalwijk (trampolinehal, ook héél leuk!) gaan.
  8. Kerstversieringen maken – Gezellig samen knutselen, en dat in het thema van Kerst. De kinderen zijn hier zeker wel een tijd zoet mee, het is ook voor de ouders leuk én het scheelt inkopen doen voor kerstversiering.
  9. Winterwandeling in het bos – Ga er met de kinderen (en eventueel honden) lekker op uit en ga wandelen in het bos. Het kost niks, maar het is wel heel gezellig! Als er sneeuw ligt is het zeker een bonus, dan kunnen de kinderen, of jullie als gezin, een mooie sneeuwpop maken.
  10. Beauty middag / modeshow – Trek de verkleedkleren uit de kast, pak de make-up en ga aan de gang! Maak elkaar lekker op en show de mooiste verkleedkleding. Maak een leuke vlecht, lak de nageltjes van je kind, noem maar op. Heerlijk in je eigen huis, en de kinderen zijn blij!