Ik was 12 jaar toen mijn zus zwanger werd van haar eerste dochter. Zij vertelde mij dat ik tante ging worden. Mijn reactie: “MAAR IK WIL HELEMAAL GEEN TANTE WORDEN!!!!!!!!!” Ik had geen idee wat het ‘tante zijn’ inhield, hoe ik mij moest gedragen en wat er van mij verwacht werd.

Toen was de dag daar dat mijn eerste nichtje Fleur werd geboren: 29 november 2010. Op het moment dat mijn zus een keizersnede kreeg, was ik ruzie aan het maken met de aanstaande opa over frikandellen, want daar had ik toch zin in!

Fleur was vanaf de eerste dag het mooiste wat mij ooit was overkomen. Ik was zó trots. Op mijn zus, mijn zwager en op mijn nichtje. Ik bedankte mijn zus en mijn zwager voor het mooiste cadeau ooit.

Dertien maanden later was het weer raak: mijn zus was zwanger van haar tweede kindje. Ik was helemaal enthousiast, want ik had in dik een jaar tijd wel geleerd hoe leuk het was om tante te zijn!

Op 7 januari 2012 werd mijn jongste nichtje Roos geboren. Ook zij was een prachtige, kleine baby waar mijn hart meteen sneller van ging kloppen.

Vanaf het moment dat de dames konden praten, ben ik ‘’tante’’. Geen tante Lisanne, gewoon tante! En dat is nog steeds zo. En daar ben ik maar al te trots op!

Ik heb veel tijd met mijn nichtjes doorgebracht. Ik bracht ze naar de peuterspeelzaal, zodat mijn zus kon werken of even rust had. Een tijdje later bracht ik ze zo af en toe naar school of haalde ik ze op. We speelden spelletjes, gingen buiten spelen of wandelen. Álles was genieten met die twee!

Nu, 8 jaar later, ga ik soms nog steeds mijn nichtjes van school halen. Als ze dan de deur uit komen lopen en mij zien, straalt het enthousiasme van die lieve gezichtjes af! ‘’TANTEEEEEEEEE!!!!!!’’. En daar doe je het allemaal voor toch?

Ik ben heel enthousiast over het bestaan van mijn nichtjes, maar zij zijn zelf ook heel enthousiast over míjn bestaan! Altijd als er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen, en ik ben bij mijn zus thuis, moet ik de coole tante uit gaan hangen. Maar hey, geen probleem, want ik ben natuurlijk de coolste tante ooit!

In de afgelopen 8 jaar heb ik een enorm sterke en liefdevolle band opgebouwd met mijn nichtjes. Zwemles, dansles, paardrijles, diplomazwemmen, ik ben óveral bij! Ik wil geen moment missen van de dingen die zij doen, want alle kleine dingen vormen hun tot de personen die ze uiteindelijk gaan worden.

Groetjes Lisanne,
stagiaire bij Mama Doet