Mama Doet is er voor moeders met ambitie. Moeder die het beste uit zichzelf willen halen, of dat nu een eigen bedrijf is, of thuisblijven bij de kinderen. Bij Mama Doet mogen moeders zichzelf zijn. En bij Mama Doet, doen we het samen.

Sophie Fleur van Mama Doet heeft namelijk een missie: ze gelooft in samenwerken. In het bundelen van de krachten van moeders, omdat alleen moeders weten hoe moeders zich voelen. En wat zij belangrijk vindt, is dat moeders zichzelf kunnen ontwikkelen.

“Bij Mama Doet hebben we een missie: krachten bundelen”

Ze vertelt: “Daarnaast wil ik moeders aanmoedigen om tijd voor zichzelf te nemen, om zichzelf niet onmisbaar te maken in het huishouden, of in het leven van hun kinderen of partners. Ik wil dat ze hun talenten ontdekken, hun hobby’s oppakken en weer plezier hebben in zichzelf. Dat ze voor zichzelf op durven komen, voor zichzelf durven kiezen en nooit onverrichterzake naar huis gaan.”

Wervelende workshops

We doen dat door het geven van workshops. Van fun tot zakelijk, dus van het leren van (in)vlechten tot Facebookmarketing. Moeders met een eigen bedrijf kunnen namelijk ook wel een extra zetje gebruiken. Want alle ballen in de lucht houden en tegelijkertijd soms op onbegrip uit de omgeving stuiten (waarom moet je zo nodig?), is een heftige taak. En daarin wil Mama Doet ook ondersteunen. De zakelijke workshops worden voornamelijk door Sophie Fleur gegeven. Ze is opgeleid als journalist en docente geschiedenis en bundelt deze vaardigheden in wervelende workshops op het gebied van schrijven en marketing. Sophie barst van de energie en dat zul je tijdens de workshops ook merken!

De creatieve workshops zijn in handen van de Mama’s van Goud, een groep vrouwen die zelf workshops ontwikkelen voor moeders zoals zijzelf. Inmiddels zijn er meer dan 800 tevreden klanten bij Mama Doet geweest en dat aantal groeit nog steeds. Ook het netwerk breidt zich steeds verder uit. Daar kun jij ook gebruik van maken! Lees hier meer >>

“Iedereen mag gebruikmaken van ons netwerk”

Achtergrond

Sophie Fleur vertelt: “Toen ik moeder werd van Anna, woonde ik 2 jaar in Rosmalen. Ik kende daar, behalve mijn schoonfamilie, niemand. Ik ben de eerste jaren erg eenzaam geweest. Wilde terug naar het dorp waar ik vandaan kwam en ook weer niet – want het gras bij de buurman is niet altijd groener. Ik was rusteloos, onzeker, voelde me een slechte moeder, wist niet wat ik moest doen. Dit gevoel wil ik wegnemen bij andere moeders. Ik geloof dat als we samen staan, we een enorme kracht ontketenen in onszelf en bij anderen.”

Verbondenheid was het sleutelwoord bij het opzetten van Mama Doet in maart 2016. Allereerst als een stichting en samen met haar partner-in-crime Leontien Pattikaihatu werden er vele workshops gegeven. Van schminken tot worstenbroodjes bakken, van handletteren tot pedagogische workshops.

 Partners van Mama Doet

Eind 2018 gaf Leontien aan meer tijd voor zichzelf te willen en besloot Sophie door te gaan met Mama Doet. Dit is het resultaat. Samen met de partners van Mama Doet wordt 2019 een knallend jaar! Wil jij ook partner worden van Mama Doet of een workshop aanbieden? Klik dan hier voor meer informatie  >>

 En tot slot: work hard & play hard. Geniet van jouw talenten en wat het leven te bieden heeft.

 

Liefs,

Sophie Fleur Verbiesen