Over Sophie van Mama Doet

Dit ben ik in 2014. Zes maanden zwanger van mijn derde dochter. Ik w soonde op dat moment al een jaar of zes in Rosmalen en nog altijd was mijn sociale leven niet denderend. En dat terwijl ik echt niet op mijn mondje gevallen ben!

Het bleek moeilijker dan ik dacht om contact met andere moeders te krijgen. Op het kinderdagverblijf werden de kinderen op verschillende tijden gehaald en gebracht en was het vaak haasten. Pas toen mijn oudste naar de kleuterschool ging, kwam ik terecht in een vijver vol moeders en waren de contacten zo gelegd (én echt onmisbaar). 

Het inspireerde me om in maart 2016 Stichting Mama Doet op te richten. Bedoeld om moeders bij elkaar te brengen door het bieden van workshops (en me-time). Dat bleek zo’n succes dat we al snel gingen werken met vrijwilligers (onze Mama’s van Goud). 

Omdat ik ook werkte als freelance journalist, was het op een gegeven moment logisch om mijn twee passies te combineren. En zo ontstond op 1 januari 2019 het bedrijf Mama Doet, voor moeders met ambitie. 

 

Op 5 januari 2019 werd Mama Doet opnieuw gelanceerd. Met succes!


Ik ben overtuigd van de kracht van moedes. En bij Mama Doet willen wij deze moeders de plek bieden om zichzelf te ontwikkelen. We zijn er voor moeders die het beste uit zichzelf willen halen, of dat nu een eigen bedrijf is, of thuisblijven bij de kinderen. Bij Mama Doet mogen moeders zichzelf zijn. En bij Mama Doet, doen we het samen.

Zo is ook Mama Doet Zaken ontstaan: een netwerk voor moeders met een eigen bedrijf. Ik heb namelijk ook een missie: ik geloof in samenwerken. In het bundelen van de krachten van moeders, omdat alleen moeders weten hoe moeders zich voelen. 

“Bij Mama Doet hebben we een missie: krachten bundelen”

Daarnaast wil ik moeders aanmoedigen om tijd voor zichzelf te nemen, om zichzelf niet onmisbaar te maken in het huishouden, of in het leven van hun kinderen of partners. Ik wil dat ze hun talenten ontdekken, hun hobby’s oppakken en weer plezier hebben in zichzelf. Dat ze voor zichzelf op durven komen, voor zichzelf durven kiezen en nooit onverrichterzake naar huis gaan.

Wervelende workshops

We doen dat door het geven van workshops. Van fun tot zakelijk, dus van het leren van (in)vlechten tot Facebookmarketing. Moeders met een eigen bedrijf kunnen namelijk ook wel een extra zetje gebruiken. Want alle ballen in de lucht houden en tegelijkertijd soms op onbegrip uit de omgeving stuiten (waarom moet je zo nodig?), is een heftige taak.

Maar we doen meer! Zo ontstond het hilarische theaterstuk Het is maar een Fase in 2016, door een geweldige samenwerking met Petra Kagchelland van Studio P-Act. Het script hiervoor werd door mij geschreven en gaat over het moederschap. We stonden zelfs met drie fantastische actrices in het theater!

Ook ga ik een boek uit, ook genaamd: Het is maar een Fase. Een bundeling columns over het moederschap. Wil je meer daarover weten? Kijk dan hier

 

 

Bij Mama Doet willen we moeders samenbrengen. Dat is ons doel. Of het nu op zakelijk of creatief gebied is, wij geloven in WORK HARD, PLAY HARD. Hard werken is goed, maar vergeet niet óók plezier te maken. Bij Mama Doet doen we het allebei. 

Liefs Sophie Fleur Verbiesen