Lonneke Wingender

Life- & familycoach

Vijftien jaar geleden dobberden wij met onze boot op de Maas. Zo maar even niks doen inspireert mij enorm. In zo’n niks-doe-momentje bedacht ik dat ik helemaal niet zo happy was. Zo deed ik wel, maar zo voelde ik niet. Het moet anders bedacht ik en voegde de daad bij het woord, gooide het roer om, niet van onze boot, wel van mijn leven.

Ik ging studeren, zei mijn baan op en werd zelfstandig ondernemer. Mijn kinderen waren op dat moment net tieners. Ik  startte mijn ondernemerschap en volgde de opleiding tot professional organizer. Ik kwam in vele gezinnen, waar ik van alles zag gebeuren. Een mopperende man, maar ik dacht: die man is gewoon te moe!  Een ontevreden moeder, maar ik dacht: ze doet te veel waar ze helemaal niet blij van wordt. Schreeuwende kinderen, maar ik dacht: dat kind vraagt iets! Ook veel rommelige niet gestructureerde huishoudens, waarvan ik dacht: het gaat hier niet om wilskracht maar er zit een onderliggende pijn die maar niet gezien mag worden.

Oorzaak en gevolg, dat zou ik op tafel krijgen! Ik ben me daar in gaan verdiepen, heb veel gelezen, volgde een aantal mooie studies en met studeren ben ik nooit meer opgehouden.

Het gezin en alle aspecten die daarmee te maken hebben, boeit me enorm. Ik vind het erg interessant hoe alles en iedereen invloed heeft op alles en elkaar. Het gaat nooit alleen om het individu. Iedereen leeft in een omgeving met bijbehorende omstandigheden die wat met je doen. Altijd!

De relatie van ouders is de basis van elk gezin en dus belangrijk.

Een zorgenkind in een gezin vraagt aandacht van elk gezinslid.

Het nieuwe, samengestelde gezin heeft een heel andere dynamiek dan het jonge gezin, maar voor iedereen geldt: het gezin moet gemanaged worden. En hoe doe je dat als je werkt, kinderen hebt, een relatie in stand wil houden en ook nog tijd voor jezelf wil?

 * Voel je onrust als je thuis bent?

* Ben je niet helemaal happy?

* Houd je veel ballen in de lucht, maar heb je geen idee welke er vanaf mag?

* Wil je je kids soms wel achter het behang plakken?

   (volstrekt normaal, niks aan te veranderen)

* Heb je een leuk feest en zit je zomaar te gapen en ga je liever naar bed?

* Krijg je je huis niet op orde?

* Heb je geen tijd om te sporten?

* Heb je te weinig tijd voor je dierbaren?

 Deze vragen kun je soms prima zelf oplossen en soms even niet. In het laatste geval ben ik er voor je/jullie. Samen zoeken we naar ‘hoe anders?’ Genoeg mogelijkheden, oplossingen en kansen. Na al mijn opleidingen, kennis en ervaring weet ik dat ze er echt zijn, ik help je graag.

 Met trots mag ik zeggen dat ik inmiddels honderden gezinnen een duwtje in de rug mocht geven, en daar word ik zó blij van.

 www.lonnekewingender.nl  of volg me op facebook.com/lonnekewingender.nl  (life & family coaching)

 

 

Dit zijn de workshops van lonneke bij mama doet